ГоловнаСуспільствоЖиття

Сумський мер подав апеляцію на рішення суду щодо своєї 300% премії

Олександр Лисенко вважає, що конфлікту інтересів у нього не було.

Сумський мер подав апеляцію на рішення суду щодо своєї 300% премії
Александр Лысенко
Фото: sumy.ua

Мер Сум Олександр Лисенко оскаржив рішення суду, яким було встановлено наявність у нього конфлікту інтересів при подвоєнні собі премії.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"В Апеляційний суд Сумської області надійшла апеляційна скарга на постанову Зарічного районного суду міста Суми, якою мера Сум визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією", - сказано в повідомленні.

Мера Сум звинуватили в тому, що він не повідомив міськраду про наявний у нього конфлікт інтересів і проголосував на сесії міської ради за підвищення собі розміру премії з 150% до 300%.

Розглянувши матеріали справи, суд першої інстанції визнав мера винним, але оскільки минув термін притягнення посадової особи до відповідальності, провадження у справі було закрито.

Із таким рішенням місцевого суду не погодилася сторона захисту і подала апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати постанову і закрити провадження у зв'язку з відсутністю в діях Лисенка складу адміністративного правопорушення.

Стосовно апеляційної скарги відкрили провадження.

Перше судове засідання у справі призначили на 21 травня.

Нагадаємо, 25 квітня Зарічний районний суд Сум визнав міського голову Олександра Лисенка винним у конфлікті інтересів при подвоєнні собі премії, але не призначив йому покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram