ГоловнаСуспільствоОсвіта

Сьогодні розпочалася реєстрація на ЗНО-2018 для магістратури

Абітурієнти-гуманітарії можуть зареєструватися на іспит до 5 червня.

Сьогодні розпочалася реєстрація на ЗНО-2018 для магістратури
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 14 травня, розпочинається реєстрація абітурієнтів, які цього року мають намір вступати до магістратури за технологією зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Це стосується вступників на спеціальності галузей "Гуманітарні науки" (крім спеціальності "Філологія"), "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "Право", "Сфера обслуговування" і "Міжнародні відносини", - відзначили в МОН.

Зокрема, вступники до магістратури за спеціальностями "Право" та "Міжнародне право" будуть здавати єдиний вступний іспит з іноземної мови - англійської, німецької, французької або іспанської, а також пройдуть єдиний профільний іспит з права і загальних юридичних компетенцій.

"Єдиний вступний іспит з іноземної мови містить дві складові - це читання і використання мови, при цьому письмова мова і розуміння на слух у тесті для магістратури не застосовуються", - сказано в повідомленні.

Реєстрація на ЗНО для магістратури триватиме до 5 червня. Для реєстрації необхідно звернутися до приймальної комісії вищого навчального закладу, результатом реєстрації є отримання екзаменаційного листа. Основна сесія за єдиним іспитом проводиться 11 липня, за профільним іспитом - 13 липня.

Нагадаємо, на 26 квітня поточного року для участі в ЗНО-2018 зареєструвалося близько 336 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram