ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора Львівського бронетанкового заводу відсторонили від посади до 2 липня

Романа Тимківа підозрюють в розтраті коштів на суму понад 28 млн гривень.

Директора Львівського бронетанкового заводу відсторонили від посади до 2 липня

Солом'янський районний суд Києва продовжив Роману Тимківу термін відсторонення від посади директора ДП "Львівський бронетанковий завод" до 2 липня 2018 року. Про це йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає УНН.

"Продовжити термін відсторонення підозрюваного ... від займаної посади директора Державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" до 2 липня 2018 включно", - йдеться в постанові.

Згідно з рішенням, контроль за виконанням постанови покладено на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, Тимків був призначений у вересні 2015 року після того, як його попередника звільнили за зрив планів з виробництва військової техніки для АТО.

У липні 2017 року НАБУ затримало Тимківа та його заступника Олега Ткаченка за підозрою в розкраданні 28 млн гривень (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). За версією слідства, ЛБТЗ закупив старі двигуни для танка Т-72 за ціною нових. 18 липня Тимків вийшов на свободу під заставу в 2 млн грн і повернувся до виконання обов'язків. 20 липня його відсторонили від посади.

У березні 2018 року НАБУ завершило досудове розслідування стосовно посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод". Повідомлялося, що у справі проходять директор ЛБТЗ, його заступник з комерційних питань, начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор; начальник відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковник; засновник ТОВ "Булет Лайн".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram