ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики згодні міняти Рубана лише на одного українця, - Геращенко

Нова вимога істотно ускладнює перемови зі звільнення заручників.

Бойовики згодні міняти Рубана лише на одного українця, - Геращенко
Фото: Макс Требухов

Занесення бойовиками ОРДО керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана до списків обміну ускладнює перемови про звільнення українських заручників.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Це правда. Кілька тижнів тому бойовики включили в свої забаганки і таку... Бойовики вимагають віддати їм росіян, котрі воювали на Донбасі, не причетних до Донбасу беркутівців, терористів звідусіль, людей, які їх публічно всюди нахвалювали. Мовляв, Володимир попросив бойовиків його звільнити, і вони вимагають від "хунти" віддати "офіцера". Усе це має дуже дивний вигляд та ускладнює і без того непрості переговори про звільнення наших хлопців", - зазначила Геращенко.

У відповідь на коментарі, що в обмін на Рубана можна було б звільнити багатьох українців, Геращенко написала: "Бойовики оцінюють його не так важливо, і готові забрати хіба що в форматі 1-1, що неприпустимо".

Нагадаємо, раніше сьогодні голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що сторона ОРДО занесла керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого підозрюють у підготовці терактів, до списків на обмін.

Останній обмін заручниками між Україною та ОРДЛО відбувся 27 грудня 2017. Додому повернулися 73 українські заручники. На окуповану територію було доправлено 233 особи.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram