ГоловнаСуспільствоПодії

Денісова заявляє про підпал табору ромів у Львівській області (оновлено)

Звернень у поліцію від потерпілих не надходило.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 9 травня у Львівській області невідомі спалили циганський табір. Омбудсмен закликає правоохоронні органи звернути пильну увагу на розслідування цього й інших таких випадків, а також ужити превентивних заходів.

"Учора невідомі спалили циганський табір на Львівщині. У пожежі згоріло все майно циган, були змушені покинути поселення", - написала Денісова, зазначивши, що це вже другий випадок за останній час.

Денісова скерувала запит керівництву Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства із зазначених фактів, а також гарантувати публічну безпеку і порядок у смт Рудне. Омбудсмен також висловила стурбованість через зростання кількості злочинів на ґрунті нетерпимості щодо ромів.

У той самий час у Головному управлінні Нацполіції Львівської області факт підпалу табору не підтвердили. За словами прес-секретаря Нацполіції Світлани Добровольської, у зведеннях поліції інформації про цей підпал немає. Однак інформацію про пожежу підтвердили в ДСНС.

10 травня на «Гарячій лінії міста Львова» повідомили, що у Львові ліквідували циганський табір, розташований на території парку Погулянка. За інформацією, яку оприлюднила "Гаряча лінія", працівники Личаківської райадміністрації спільно з поліцією і управлінням безпеки міста «провели роз'яснювальну роботу» з циганами, після чого ті покинули цю територію.

Оновлення. За фактом пожежі в таборі ромів поблизу смт Рудне відкрито кримінальне провадження. На місці події перебувають слідчі, встановлюють обставини пожежі, повідомляє поліція Львівської області.

Нагадаємо, у квітні представники націоналістичної організації С14 спалили табір ромів на Лисій горі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram