ГоловнаСуспільствоВійна

МВС підготує план деокупації Донбасу до 1 вересня

Документ повинен складатися з підготовчої та практичної частин.

МВС підготує план деокупації Донбасу до 1 вересня
Фото: Андрей Новицкий, МВС Украины

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив Міністерству внутрішніх справ підготувати до 1 вересня план деокупації Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Аваков провів засідання з головами усіх центральних органів виконавчої влади системи МВС, під час якого обговорили план заходів з підготовки системи МВС до відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях.

"Вже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він включатиме дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану - звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян", - сказав Аваков.

Міністр зазначив, що велику роль у його реалізації відіграє інформаційна складова.

Голова робочої групи, радник міністра Іван Варченко зазначив, що робоча група визначила усі виклики і загрози на тимчасово окупованих територіях, а також розробила шляхи їх подолання.

Аваков зазначив, що всі представники центральних органів виконавчої влади та робоча група повинні детально опрацювати всі пункти плану, щоб вже найближчим часом подати свої зауваження. Міністр підтримує ідею поступової деокупації окремих райцентрів на Донбасі замість всій території.

Нагадаємо, влітку минулого року Рада національної безпеки і оборони відклала розгляд законопроекту про відновлення суверенітету на Донбасі у зв'язку з необхідністю проведення додаткових консультацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram