ГоловнаСуспільствоЖиття

Великобританія підготувала пам'ятку безпеки для вболівальників "Ліверпуля"

Іноземців попереджають про расову ворожнечу і кишенькових злодіїв.

Великобританія підготувала пам'ятку безпеки для вболівальників "Ліверпуля"

Великобританія рекомендує уболівальникам футбольного клубу "Ліверпуль", відвідуючи фінал Ліги чемпіонів УЄФА, бути обережними через випадки нападів на іноземних громадян у Києві. Посольство Великобританії в Україні оприлюднило рекомендації для громадян, які планують подивитися фінал Ліги чемпіонів УЄФА в Києві.

"Більшість поїздок в Україну проходять без проблем, проте були випадки насильницьких нападів на іноземних громадян у Києві, і деякі з них, можливо, були расово мотивовані, тому будьте особливо обережними і весь час пильнуйте", - сказано в рекомендаціях.

Посольство рекомендує своїм громадянам бути в курсі поточної політичної ситуації, зокрема напруження між Україною і Росією, і уникати будь-яких дій, які могли б спровокувати ворожу реакцію.

Читайте також: Фінал Ліги чемпіонів: заробити чи урвати?

У повідомленні сказано, що для людей з інвалідністю не забезпечено тротуарів (навіть на головних вулицях), громадський транспорт також для них не пристосований. Уболівальників закликають остерігатися кишенькових злодіїв в аеропортах, на залізничних станціях, навколо центру міста, на стадіоні і під час використання громадського транспорту.

Уболівальників також попереджають про заборону на вжвання алкоголю в громадських місцях (крім барів, ресторанів), а також про те, що місцеві алкогольні напої часто міцніші, ніж у Великобританії.

Зазначають, що куріння заборонене в громадських місцях, включаючи бари, автобусні зупинки, метро, ігрові майданчики, парки і сам стадіон, і варто використовувати певні зони для куріння.

Нагадаємо, футбольні клуби "Реал Мадрид" і "Ліверпуль" вийшли у фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться в Києві 26 травня. Київ готується прийняти 100 тис. іноземних гостей. Усі вболівальники, які приїдуть в Україну на фінал Ліги чемпіонів, перетинатимуть український кордон за спрощеною процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram