ГоловнаСуспільствоЖиття

Оновлену Володимирську гірку відкриють до Дня Києва, - Кличко

Також планують відкрити нові сходинки на Старокиївській горі від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум'яки.

Оновлену Володимирську гірку відкриють до Дня Києва, - Кличко
Фото: www.kievtown.net

Київська міська державна адміністрація має намір відкрити оновлений парк "Володимирська гірка" до Дня Києва.

Про це повідомляється на сайті мера столиці Віталія Кличка.

"У Києві до Дня міста відкриють оновлену Володимирську гірку, а потім і ряд інших туристичних об'єктів столиці, де тривають ремонтні роботи... На Володимирській гірці зараз киплять роботи - й у вихідні, і вранці, і ввечері. Це - одна з візиток Києва і, сподіваюся, кияни будуть приємно здивовані оновленим місцем відпочинку", - зазначив голова КМДА.

За його словами, також незабаром планують відкрити нові сходинки на Старокиївській горі від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум'яки. Сьогодні, зазначив Кличко, там тривають активні роботи.  

Фото: kiev.klichko.org

Фото: kiev.klichko.org

"Плануємо в майбутньому продовжити сходинки, щоб з'єднати Пейзажну алею, Алею художників з Володимирською гіркою та Аркою дружби народів у єдиний туристичний маршрут", - додав мер.  

Фото: kiev.klichko.org

Він також зазначив, що на "Пейзажці" також тривають роботи з реконструкції та облаштування території, укріплення схилу.

"Це буде сучасна та комфортна зона відпочинку в історичному центрі. Зокрема, з оглядовими майданчиками, зручними лавками, громадською вбиральнею, зонами доступу до WI-FI, відеоспостереженням, новим сучасним освітленням", - сказав Кличко.

Нагадаємо, згідно з планом пішохідно-велосипедного маршруту від Лаври до Подолу, частина Подолу стане пішохідною, а Володимирську гірку й Арку дружби народів з'єднає міст.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram