ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" нарахували на своєму параді 35 тис. глядачів

Головною вулицею Донецька пройшли танки та інша військова техніка

Проросійські бойовики, які окупували Донецьк, провели в місті "військовий парад". Про це повідомляє регіональний портал Донбасу.

Центральною вулицею Артема пройшли 20 парадних розрахунків по 64 людини в кожному, в тому числі "коробка" "іноземних військовослужбовців" - підрозділу Південної Осетії.

За пішою колоною йшла механізована, в її складі - техніка часів Другої світової війни (зокрема, штабний ГАЗ-67, танк Т-34, «Катюша» і «полуторка»). За ними йшла техніка «озброєння сил ДНР»: БМП, БТР, танки Т-64, Т-72, бойові машини ЗРК «Стріла-10», самохідки «Гвоздика», системи «Град», 120-міліметрові полкові міномети, протитанкові гармати «Рапіра», гаубиці Д-30 і «Мста-Б». На завершення колони - радянська 23-міліметрова спарена зенітна установка ЗУ-23-2 в складі двох великокаліберних кулеметів.

На закінчення пройшла колона «Безсмертного полку» - жителі несли транспаранти з фотографіями своїх рідних, які брали участь у Другій світовій війні, в збройному конфлікті в Афганістані, а також фото представників незаконних збройних формувань.

Стверджується, що за маршем спостерігали 35 тисяч жителів, в тому числі «перші особи» «республіки» на чолі з Олександром Захарченком.

Нагадаємо, самопроголошена "ДНР" утворилася в результаті незаконного референдуму, проведеного проросійськими бойовиками в травні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram