ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва проходять урочисті заходи до Дня Перемоги (оновлюється)

Поліція перекрила кілька вулиць поблизу Парку Слави.

Правоохоронці перекрили рух на багатьох вулицях у центрі Києва з нагоди святкування Дня Перемоги. Поблизу ст. метро "Арсенальна" збирається колона ветеранів, також спостерігаються групи учасників націоналістичних організацій, повідомляє кореспондент LB.ua.

Оновлення 14:00. Грубих порушень громадського порядку не зафіксовано, повідомив на брифінгу перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

У всіх регіонах держави триває близько 1250 заходів, участь в яких беруть понад 365 тисяч осіб. Поліція затримала близько 20 громадян, стосовно 14 осіб складено адмінпротоколи за використання забороненої комуністичної символіки.

Оновлення 12.00. Близько 3,5 тис. осіб завершили ходу від станції метро "Арсенальна" до парку Слави в Києві на честь річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Хода завершилася біля могили Невідомому солдату. Станом на 11.35 учасники продовжують підходити до парку Слави і покладати квіти. Присутні скандують "Фашизм не пройде", "Спасибі дідові за перемогу", "Вони перемогли і ми переможемо", співають пісні воєнного часу, несуть в руках квіти та фотографії ветеранів Другої світової війни.

Громадські спостерігачі повідомляють, що всього на акції присутні близько 4,5 тис. осіб.

Оновлення 10:30. Біля монумента пам'яті жертв Голодомору колону Дня перемоги над нацизмом зустріла група молоді з "ДемОрди". Вони проводять акцію "Ветеран WoW". Зіткнень або інших конфліктів на цей момент немає.

Оновлення. О 10.00 учасників заходу почали пропускати через рамки металошукача. Ветеранів в натовпі практично немає, в колоні йдуть люди пенсійного віку з онуками. В руках в учасників ходи - плакати з фотографіями та квіти.

Ветеран війни - Євген Кривонос, льотчик, 90 років.
Фото: Олександр Рудоманов
Ветеран війни - Євген Кривонос, льотчик, 90 років.

9:30 Рух транспорту перекрито на вулицях Лаврській, вул. Івана Мазепи, Московській, Грушевського і прилеглих провулках в районі площі Слави.

Загалом обстановка спокійна, спроб провокацій з обох сторін немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram