ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала двох вербувальників акції "Безсмертний полк" на 9 травня

Жителі Київської та Сумської областей адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережах.

СБУ затримала двох вербувальників акції "Безсмертний полк" на 9 травня
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України затримала двох підозрюваних у вербуванні на замовлення російських спецслужб учасників акцій "Безсмертний полк" на 9 травня.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби виявили двох жителів Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережі "ВКонтакте". Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати відбір охочих за гроші взяти участь у так званому "Марші Безсмертного полку" в різних містах країни", - йдеться в повідомленні.

Відзначають також, що напередодні 9 травня активізувалася пропагандистська діяльність представників "Міністерства інформації ДНР". Його "працівники" розсилають методички власникам антиукраїнських угруповань у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Росії.

"У рамках реалізації комплексу заходів з протидії російської інформаційної агресії напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували в соцмережах вісім антиукраїнських угруповань, які поширювали заклики до участі в провокаційних фейкових акціях в інтересах країни-агресора", - відзначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше російська делегація на "Євробаченні" пронесла вулицями Лісабона прапори "ДНР" і "ЛНР". В "акції" брала участь представниця Росії на конкурсі Юлія Самойлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram