ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила 76-й "гумконвой" на окупований Донбас

У МНС РФ стверджують, що у вантажівках - дитячі продуктові набори, навчальна література та медичне приладдя.

Росія відправила 76-й "гумконвой" на окупований Донбас
Фото: mchs.gov.ru

Росія відправила черговий "гуманітарний конвой" на територію Донбасу, окуповану проросійськими бойовиками.

Про це повідомляють на сайті Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ.

У складі колони понад 40 одиниць техніки, які доставлять жителям понад 400 тонн гуманітарних вантажів. У МНС РФ стверджують, що в їх складі - дитячі продуктові набори, навчальна література та медичне приладдя.

Відзначають, що на кордоні колона розділиться на дві частини, - одна попрямує до Донецька, інша - в Луганськ.

"На прикордонних пунктах пропуску автомобілі пройдуть необхідні митні процедури відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів", - заявляють у російському МНС.

Нагадаємо, Росія направляє колони з гуманітарною допомогою з серпня 2014 року. За цей час в Україну заїхало близько 5 тис. вантажівок. Періодичність спочатку становила два-три рази на місяць, проте з 2016 року знизилася до одного разу на місяць. Усі "гумконвоі" перетнули кордон України з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства, а також узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснює лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Військові ЗСУ відзначають, що після кожного прибуття "гумконвоїв" у зоні бойових дій на Донбасі посилюється вогнева активність бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram