ГоловнаСуспільствоПодії

Мер Харкова наказав охороняти пам'ятники "борцям із фашизмом" після того, як вночі повалили бюст Жукова

Кернес назвав вандалів "доморощеними комунізаторами".

Мер Харкова наказав охороняти пам'ятники "борцям із фашизмом" після того, як вночі повалили бюст Жукова
Фото: Facebook/Костянтин Кисиль

У ніч на 6 травня у Харкові звалили погруддя радянського маршала Георгія Жукова. Проте вже вранці погруддя встановили на місце, таке розпорядження дав мер Харкова Геннадій Кернес, про що він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Сьогодні вночі "доморощені декомунізатори" знову спробували плюнути у пам'ять про своїх дідів і прадідів, які пройшли Другу світову війну, спробували зруйнувати бюст Жукова. Але ми цю спробу на нуль вже помножили - бюст відновлено", - йдеться у публікації міського голови Харкова.

Вранці, коли поліція приїхала на місце інциденту, пам'ятник стояв на місці. Заяви про це у правоохоронні органи не надходило, пише УНН.

"Зі свого боку я звернуся до керівництва місцевої поліції, щоб вони все-таки не дали можливості горе "патріотам" зіпсувати харків'янам День пам'яті і примирення і День перемоги, які наближаються. Я вимагаю взяти під цілодобову охорону всі пам'ятники, монументи, братські поховання тих, хто боровся з фашизмом ", - написав Кернес.

Раніше активісти вимагали демонтувати пам'ятник Жукову, однак він занесений до реєстру монументального мистецтва і не підпадає під дію закону про декомунізацію, пояснили в райдержадміністрації Немишлянського району Харкова.

Нагадаємо, за час декомунізації в Україні знесли майже 2,5 тис. пам'яток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram