ГоловнаСуспільствоЖиття

Відео дня. Теренова гра "Гурби-Антонівці"

Змагання проходять у пам'ять про бій УПА з НКВС.

У лісовому масиві між селами Антонівці (Тернопільська область) та Гурби (Рівненська область) стартувала спортивно-патріотична гра "Гурби-Антонівці".

Найбільша в Україні теренова гра відбувається вшістнадцяте на місці найбільшого бою УПА з підрозділами НКВС.

Цьогоріч 270 учасників приїхали вшанувати пам'ять Української Повстанської Армії та поборотися за перемогу свого куреня.

Організатор гри - всеукраїнська молодіжна громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес".

У ході урочистого відкриття, яке відбулося вчора, виступили голова МНК Соломія Фаріон, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович, заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

Гра проходить на місці найбільшого бою УПА проти НКВС, що відбувся 1944 року й завершився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. Після бою переможці спалили навколишні села Гурби та Антонівці, а мешканців вивезли. Назва походить саме від цих сіл. Перша гра відбулася 2003 року.

Теренова гра триває безперервно протягом трьох діб у лісовому масиві площею 20 кв. км. Учасники утворюють дві команди - "курені", кожен з яких ділиться на сотні, чоти і рої за зразком УПА. Є і третя команда - "курінь диверсантів", але вони не б'ються за перемогу. Перемагає команда, яка знаходить захований у лісі прапор другого "куреня" і при цьому відстоює свій.

Роль відіграє і кількість "убитих": кожен учасник має "життя" - нарукавну пов'язку кольору свого куреня. Якщо пов'язку зірвано - учасника "вбито".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram