ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" планує запустити прямий потяг "Мукачево - Будапешт"

"Ціна на квитки демократична: другий клас - не більш ніж 700 грн, перший клас - близько 1000 грн".

ПАТ "Укрзалізниця" спільно з Угорськими державними залізницями MÁV-START планує запустити прямий поїзд за маршрутом "Мукачево - Будапешт". Про це повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов за підсумками переговорів з угорськими колегами.

"В одну з наймальовничіших столиць Європи можна буде дістатися на комфортному поїзді без пересадок. ПАТ "Укрзалізниця" спільно з MÁV-START nemzetközi utazások планує запустити прямий маршрут "Мукачево - Будапешт", - написав він у фейсбуці.

За словами Кравцова, угорська сторона готова надати рухомий склад, який курсуватиме по євроколії, яка з'єднує Мукачево та Будапешт.

Він зазначив, що на новому напрямку не буде втрачатися час на перестановку вагонів з широкої колії на вузьку, що дає значну перевагу маршруту.

"Відстань між Мукачевим і Будапештом - близько 400 км. Ціна на квитки демократична: другий клас - не більш ніж 700 грн, перший клас - близько 1000 грн", - додав Кравцов.

Він також згадав амбітні плани з реконструкції вокзалу в Мукачеві, де планують розвиток потужного хабу для подорожей країнами ЄС.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" розробила графік додаткових поїздів на фінал ЛЧ-2018.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram