ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики намагалися завербувати жительку Кропивницького

Жінці і її родичам погрожували розправою в разі відмови.

Бойовики намагалися завербувати жительку Кропивницького
Фото: scsgroup-consult.com

Служба безпеки України заявляє, що Федеральна служба безпеки Росії зробила в Донецьку спробу вербування співробітниці держустанови з Кропивницького.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканка Кропивницького поїхала в Донецьк, щоб відвідати своїх родичів. На тимчасово непідконтрольній українській владі території жінку затримали співробітники ФСБ.

Погрожуючи українці і її близьким фізичною розправою, представники іноземної спецслужби спробували схилити громадянку України до таємної співпраці. Від неї вимагали регулярно звітувати про діяльність державної установи, в якій вона працює в Кропивницькому.

Повернувшись додому, жінка відразу звернулася в СБУ і дала свідчення про обставини її вербування і поставлені перед нею завдання. З огляду на те, що жінка не виконала злочинне завдання ФСБ і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв'язок з ними, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 2 травня в Широкиному виявили зникнення військовослужбовця. Розслідування показало, що чоловік утік через лінію зіткнення через грошові борги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram