ГоловнаСуспільствоЖиття

Субсидії в новому сезоні можуть втратити понад 55 тисяч сімей

У Мінсоцполітики перерахували великі будинки і квартири.

Субсидії в новому сезоні можуть втратити понад 55 тисяч сімей
Фото: dp.ua

23,4 тис. сімей, які проживають у будинках площею понад 200 кв.м, і 28,5 тис. сімей, які проживають у квартирах площею більш ніж 120 кв.м, отримали субсидії протягом останнього опалювального сезону. Про це протягом селекторної наради повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Минулого опалювального сезону житлову субсидію отримали понад 23 400 домогосподарств, які проживали в будинках понад 200 кв.м. Варто зазначити, що така ситуація досить нерівномірна по Україні", - сказав він.

Також субсидію отримали понад 28,5 тис. домогосподарств, які проживають у квартирах площею понад 120 кв.м.

Міністр підкреслив, що уряд не ставить перед собою завдання скоротити перелік отримувачів субсидій, мова йде про їх верифікацію.

Читайте також: 9 фактів про систему субсидій

"Усе, що ми зараз робимо, повинно бути підпорядковане цій ініціативі - не зменшення кількості субсидіантів, не скорочення субсидій, а верифікації. Для того, щоб субсидію отримували ті люди, яким вона дійсно потрібна", - додав Рева.

Він нагадав про ті випадки, коли одержувачі субсидій купували елітні автомобілі і дорогу техніку.

Нагадаємо, згідно зі змінами в умовах отримання субсидій, що пов'язано з їх монетизацією, субсидію не призначать потенційному отримувачу, у власності сім'ї якого є автомобіль, випущений менш ніж 5 років тому, квартира, площа якої перевищує 120 кв. м, або будинок площею понад 200 кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram