ГоловнаСуспільствоЖиття

У СІЗО Криму сильно погіршився стан обвинуваченого в екстремізмі Рамазанова

Проблеми зі здоров'ям у кримського татарина почалися після побиття співробітниками російських спецслужб

У СІЗО Криму сильно погіршився стан обвинуваченого в екстремізмі Рамазанова
Фото: vesti.ru

Кримський татарин Ісмаїл Рамазанов, обвинувачений в екстремістських висловлюваннях, заявив про сильне погіршення стану здоров'я - болі в нирках і сильну набряклість ніг. Проблеми почалися після того, як Рамазанова побили під час затримання й у перші години після нього, пояснив адвокат Олексій Ладін у коментарі LB.ua.

«Ісмаїл сказав, що в нього опухають ноги і болять нирки. Це наслідок побиття співробітниками силового відомства, імовірно ФСБ, під час затримання, коли вони намагалися вибити з нього зізнання», - пояснив Ладін.

Адвокат розповів, що Рамазанов планує щодня писати заяву адміністрації СІЗО з проханням про відвідування лікаря. Аналогічну заяву Ладін відправить від свого імені.

«Немає ілюзії, що СІЗО належно полікує Ісмаїла. Але ми будемо домагатися, щоб його оглянув лікар і призначив ліки. Принаймні родичі зможуть передати ліки, якщо вони будуть вписані в його медичну картку», - пояснив адвокат.

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня після обшуку за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ. Його звинувачують у тому, що, використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, що, за висновком експерта, розпалює ненависть до групи осіб "росіяни". Крім того, під час обшуку в Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет із патронами від пістолета Макарова його синові підкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram