ГоловнаСуспільствоВійна

За першу добу ООС на Донбасі зафіксовано 44 обстріли з боку бойовиків

Троє військовослужбовців отримали поранення.

За першу добу ООС на Донбасі зафіксовано 44 обстріли з боку бойовиків
Фото: Макс Левин

За першу добу операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі зафіксовано 44 обстріли позицій українських військовослужбовців, в результаті чого троє бійців Збройних сил України отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Фейсбуці.

"Противник, не дотримуючись міжнародних угод, 6 разів відкривав вогонь зі 120- і 82-мм мінометів та вів вогонь із стрілецької зброї. Троє військовослужбовців отримали поранення. Пораненим надали кваліфіковану медичну допомогу і евакуювали в госпіталь. Їхньому життю нічого не загрожує", - йдеться у зведенні станом на 7:00 вівторка.

Наголошується, що за необхідності українські підрозділи на передових позиціях на обстріли бойовиків відкривали вогонь у відповідь, не порушуючи Мінські домовленості.

"Ніч цієї доби була відносно спокійною. Противник п'ять разів обстрілював наші позиції. За даними розвідки ворог за добу зазнав втрат - п'ятеро поранених", - додали у прес-центрі.

Нагадаємо, 24 лютого набув чинності закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях". Генштаб ЗСУ на виконання цього закону розробив документи про початок ООС замість АТО.

У понеділок, 30 квітня, президент Петро Порошенко офіційно оголосив про завершення АТО і початок операції Об'єднаних сил. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Без АТО: що далі?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram