ГоловнаСуспільствоПодії

На Городецького в Києві горіла історична будівля (оновлено)

За словами очевидців, полум'я поширилося з останнього поверху.

У Києві на вулиці Городецького, 9 загорівся старий будинок поряд з кінотеатром "Україна". Про пожежу повідомили очевидці, пише Gazeta.ua.

"Займання сталося близько 14:30. З вікон останнього поверху йде густий чорний дим. Загасити полум'я намагається бригада рятувальників, які виїхали на місце події. Залучено не менш як п'ять пожежників, поліцію та медиків. Інформації про постраждалих і евакуйованих станом на 15:00 немає", - йдеться в повідомленні.

Під будинком зібралося кілька десятків людей.

Будинок на Городецького, 9 відомий як будинок купця Льва Гінзбурга. Він був побудований 1901 року. Фасад будівлі прикрашають скульптури на античну тематику: німфи, птахи, боги, ангели й титани підтримують балкони з усіх боків.

Оновлення. Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що пожежу ліквідували о 15:52.

Повідомлення про пожежу в 6-поверховому житловому будинку по вул. Городецького, 9 надійшло рятувальникам о 14:30. Виявилося, що горіла квартира площею 70 кв. м на шостому поверсі.

Пожежникам вдалося запобігти поширенню полум'я на дах будівлі.

До гасіння вогню було залучено 8 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 35 рятувальників.

У результаті пожежі згоріли меблі, особисті речі та інші предмети домашнього вжитку, закіптюжено стіни та стелю у квартирі.

Приналежність будівлі до пам'яток архітектури уточнюють. Жертв і постраждалих немає. Причини виникнення пожежі з'ясовують.

Нагадаємо, сьогодні в Баку горіла одна з найвищих будівель країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram