ГоловнаСуспільствоВійна

Військові показали наслідки обстрілу бойовиками Зайцевого

Пошкоджено господарські будівлі мирних жителів, а також лінії електропередач. Люди не постраждали.

Штаб АТО оприлюднив фотографії наслідків обстрілу бойовиками Зайцевого Донецької області в четвер, 26 квітня.

"Фахівцями СЦКК задокументовано черговий факт обстрілу населеного пункту Зайцеве (Піски-2) Бахмутського району.

Результатами фотофіксації встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі противник вів з населених пунктів Горлівка і Гольмовський з 9:00 до 9:45 26 квітня, застосовуючи міномети калібру 120 мм", - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілу пошкоджено господарські будівлі мирних жителів, які проживають на вулицях Вологодського і Шумського, а також лінії електропередач. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Про зазначене проінформована СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК розцінює обстріл Зайцевого як провокацію, спрямовану на дестабілізацію соціальної обстановки на лінії зіткнення, примус ЗС України до відкриття вогню у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українську сторону в нездатності дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо дотримання всеосяжного режиму тиші", - заявляють в штабі АТО.

Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчать про нехтування ними всіма нормами міжнародного гуманітарного права, несуть пряму загрозу життю і здоров'ю цивільного населення і завдають матеріальної шкоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram