ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернопільській області на ливарному підприємстві розлилося понад кілограм ртуті

Всього рятувальники зібрали 10 кг 200 г ртуті, постраждалих немає.

У Тернопільській області на території ливарного підприємства стався випадок розливу ртуті. У заходах зі збору та демеркуризації території, крім рятувальників, взяли участь співробітники Нацполіції, СБУ, Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України та представники місцевого самоврядування, повідомляє прес-центр ДержНС в області.

"27 квітня о 13:02 на пункт зв'язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про випадок розливу ртуті на території ливарного підприємства в селищі Микулинці Теребовлянського району. До місця події вирушив черговий караул у складі п'яти чоловік і оперативна група Теребовлянського районного відділу ДержНС в складі трьох осіб", - йдеться в повідомленні.

Підрозділом здійснено розвідку, під час якої на даху складського приміщення виявлено 7 гумових колб, ємністю 150 мл кожна. Одна з ємностей була розгерметизована. Рятувальники провели механічний збір ртуті та демеркуризацію території, з дотриманням необхідних заходів безпеки.

Всього зібрано 10 кг 200 г ртуті, в тому числі 1 кг 50 г ртуті, яка була розлита. Постраждалих в результаті цієї пригоди не виявлено, загрози життю людей немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram