ГоловнаСуспільствоЖиття

У ботсаду на два тижні відкриють інтерактивний "Парк корупції"

З 1 червня в Національному ботанічному саду ім. Гришка відкриють виставку корупції і боротьби з корупцією.

У ботсаду на два тижні відкриють інтерактивний "Парк корупції"
Фото: EPA/UPG

У Національному ботанічний саду ім. Гришка відкриється інтерактивний "Парк корупції", спрямований на привернення уваги до теми топ-корупції в Україні. Про це сьогодні на прес-конференції заявила голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі.

"Якщо громадська думка у сприйнятті корупції не буде змінюватися, то дуже складно буде сподіватися, що всі зусилля будуть успішними... Цей парк - не судовий розгляд. Він спрямований на те, щоб створити докладне уявлення, чим є корупція і як з нею боротися", - сказала Ткешелашвілі.

Проект загальною площею 700 кв. м покаже еволюцію корупції та боротьби з нею. Конструкція парку складатиметься з дев'яти надувних наметів, кожен з яких матиме унікальну форму, наприклад, золотого батона.

Читайте також: Держфінмоніторинг з початку року виявив відмивання 29 млрд гривень

"У цілому проект буде складатися з двох блоків: корупція і антикорупція", - розповіла керівничка "Парку корупції" Ярослава Гресь.

Вона також зазначила, що в парку представлять контент різного типу. Зокрема, інтерактивні панелі, інсталяції, 3D-мурали і VR.

Парк відкриється 1 червня і працюватиме 17 днів, вхід безкоштовний, відвідувачам необхідно буде оплатити тільки вхід у Національний ботанічний сад.

Нагадаємо, раніше голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник анонсував конкурс на заміщення вакантних посад детективів у НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram