ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко вручив Золоту Зірку Героя матері загиблого на Донбасі прикордонника Пікуса

Полковник Пікус загинув у серпні 2014 року під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою.

Порошенко вручив Золоту Зірку Героя матері загиблого на Донбасі прикордонника Пікуса
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Героя України полковнику Державної прикордонної служби Євгену Пікусу посмертно.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зазначають, що під час урочистих заходів з нагоди 100-річчя створення Прикордонної служби України і чергового випуску офіцерів Національної академії ДПСУ Порошенко передав нагороду матері Євгена - Ганні Феодосіївні і рідному брату Михайлу.

"Сьогодні тут, на Софійській площі, вишикувано нову когорту офіцерів-прикордонників, які починають свій нелегкий, дуже відповідальний, але й дуже почесний шлях служіння Батьківщині. У Державної прикордонної служби багато функцій і завдань. Головна ж - це участь у захисті східних рубежів України від російської агресії", - зазначив Порошенко.

За його словами, за мужність і героїзм 825 воїнів-прикордонників були удостоєні державних нагород, одного відзначено Зіркою Героя України.

"Сьогодні маю високу честь вручити ще одну Зірку Героя України рідним полковника Євгена Пікуса: його мамі Ганні Феодосіївні і рідному брату Михайлу, теж прикордоннику", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Євген Пікус загинув у серпні 2014-го біля селища Талове Станично-Луганського району під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою, що діяла під прикриттям бронетранспортерів, БМП і бойових вертольотів Збройних сил РФ.

"Незважаючи на перевагу ворога в особовому складі і техніці, наші прикордонники змусили загарбників відступити", - підкреслив Порошенко.

У районі проведення антитерористичної операції полковник Пікус виконував службово-бойові завдання в складі прикордонних підрозділів на небезпечних ділянках державного кордону і неодноразово брав участь у бойових сутичках із терористами, мужньо і героїчно виконував бойові завдання. З 11 липня 2014 року він керував підрозділом, що забезпечував охорону держкордону на контрольно-пропускному пункті "Красна Талівка" в Луганській області.

Нагадаємо, раніше Порошенко заснував День прикордонника України, який щорічно відзначатимуть 30 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram