ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція затримала шістьох підозрюваних у підробці документів

Тепер правоохоронці шукають клієнтів, які замовляли документи державного зразка.

Кіберполіція затримала шістьох підозрюваних у підробці документів
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція затримала 6 підозрюваних у підробці документів державного зразка у Києві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники з кіберполіції встановили, що злочинна група діяла протягом останніх п'яти років і складалася з шести киян у віці від 30 до 64 років. Зловмисники налагодили діяльність з виготовлення і продажу підроблених документів державного зразка", - повідомляє кіберполіція.

За інформацією правоохоронців, замовлення приймалися через певний сайт допомогою заповнення анкети із зазначенням потрібного документа. Після оплати готові "документи" доставляли поштою або кур'єром.

Вартість замовлення становила від 300 до 800 доларів залежно від складності роботи. Злочинці виготовляли дипломи про освіту, ID-карти, водійські права, свідоцтва на право власності, паспорти громадянина України, а також різні печатки та штампи.

У четвер правоохоронці провели одночасно 12 санкціонованих обшуків за місцем проживання та перебування підозрюваних, під час яких було вилучено комп'ютерну техніку, з використанням якої здійснювалося адміністрування веб-ресурсів, мобільні телефони, банківські картки, печатки різних організацій та установ.

Також вилучено записники і чорнові записи, цифрові носії інформації, бланки атестатів, дипломів про вищу та неповну вищу освіту, а також комплектуючі частини та приладдя для їх виготовлення.

Крім того, поліцейські вилучили речовини, схожі на наркотичні, та пристрій для відстрілу гумових куль з патронами до нього.

Читайте також: Двох поліцейських спіймали на збуті службової інформації

Триває досудове розслідування за фактом вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про наявність в діях осіб ознак складів злочинів, передбачених ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) та ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які користувалися послугами цього угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram