ГоловнаСуспільствоОсвіта

Шкільні підручники за новою програмою ще не надійшли у друк

В Асоціації видавців "точкою неповернення" називають 10 травня.

Шкільні підручники за новою програмою ще не надійшли у друк

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін заявляє, що на сьогодні в Україні жоден шкільний підручник з програми 2018 року ще не було надруковано, і закликає завершити всі процедури та розпочати процес друку не пізніше 15-20 червня. Таку заяву Афонін зробив сьогодні на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми звертаємося до міністра освіти і науки Лілії Гриневич з проханням терміново врегулювати економічні відносини між Інститутом модернізації змісту освіти і видавцями та нівелювати ризик повернення корупційних схем у сферу видання навчальної літератури", - сказав Афонін.

Зокрема, за його словами, відбір підручників не є прозорим і здійснюється непрофесійними комісіями.

Крім того, Афонін заявляє, що виконавець бюджетної програми закладає дуже маленьку суму на друк підручників (зокрема для 5-х класів), які покривають лише вартість витратних матеріалів, але не роботу авторських колективів.

Читайте також: Шкільний день стане легшим на кілограм

До 1 вересня ще можна буде встигнути надрукувати підручники для перших класів, якщо завершити всі процедури і розпочати процес друку не пізніше 15-20 червня.

"Точка неповернення для 5-х класів буде, я думаю, 10 травня", - додав Афонін.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що до 1 вересня всі підручники для перших класів мають бути у школах. Крім того, до 1 вересня на платформі Міносвіти будуть опубліковані всі підручники в електронному форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram