ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заявила про запобігання провокаціям російських спецслужб на травневі свята

До групи входили двоє киян і троє жителів Одеської області.

СБУ заявила про запобігання провокаціям російських спецслужб на травневі свята

Співробітники Служби безпеки виявили та запобігли спробам російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята за допомогою заборонених соціальних мереж.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначається, що в групу входили двоє киян і троє жителів Одеської області. За вказівкою спецслужб РФ вони адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережах "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Правоохоронці задокументували, що напередодні травневих свят адміністратори шукали виконавців у південно-східних регіонах для здійснення провокацій.

За завданням кураторів вони мали активно поширювати в соціальних мережах інформаційні повідомлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і заклики до організації масових протестних заходів.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

"Завдяки діям співробітників СБУ вдалося запобігти потенційним масовим заворушення і дискредитації нашої країни на міжнародній арені як демократичної та європейської держави", - відзначили в СБУ.

Нагадаємо, на час травневих свят МВС переходить на посилений режим роботи. Також будуть посилені заходи безпеки на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram