ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У новому корпусі Охматдиту почали приймати пацієнтів

Другу чергу обіцяють добудувати до кінця 2019 року.

У новому корпусі Охматдиту почали приймати пацієнтів
Новый корпус Охматдета
Фото: architector.ua

Перший пусковий комплекс Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" з 26 квітня почав приймати пацієнтів.

"Сьогодні відбулося відкриття. Тут сучасне обладнання, хороший колектив, фахівці високого рівня. [...] Перший пусковий комплекс повністю забезпечений обладнанням і персоналом, другий здамо до кінця 2019-го", - сказав прем'єр Володимир Гройсман під час відвідин лікарні, повідомляють на сайті Кабміну.

Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит" почалося 2011 року, але з 2013-го було зупинено. У 2016 році будівництво відновили. При цьому проект поділили на два пускові комплекси: 23,5 тис. кв. м і 43,5 тис. кв. м відповідно. У грудні минулого року перший пусковий комплекс отримав усі необхідні сертифікати експлуатації. У січні-квітні 2018-го тут встановили обладнання, зокрема змонтували лінійний прискорювач і комп'ютерний томограф.

Перший пусковий комплекс - це, перш за все, діагностичні відділення лікарні, які технологічно можуть працювати при продовженні будівельних робіт 2-го пускового комплексу. Приймати пацієнтів готові відділення променевої терапії, відділення магнітно-резонансної діагностики, відділення ультразвукової діагностики, центр служби крові, референс-центр клінічної лабораторної діагностики та метрології.

Цього року почнеться будівництво другого пускового комплексу. Тут працюватимуть 40 відділень - у тому числі центр дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку, а також розшириться відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії. Це дозволить у чотири рази збільшити кількість процедур трансплантації кісткового мозку і ввести метод "ТКМ" від нерідного донора. Наразі операції такого типу можливі тільки за кордоном.

У другому пусковому комплексі будуть також створені відділення онкології з інтенсивною хіміотерапією онкологічних захворювань на 20 ліжок для комплексного лікування онкологічних захворювань і центр екстреної медицини на 450 хворих на добу. Кількість операційних збільшиться вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram