ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Амосова поновилася на посаді ректора НМУ імені Богомольця

Суд заборонив Міністерству охорони здоров'я проводити конкурс на нового керівника ВНЗ.

Амосова поновилася на посаді ректора НМУ імені Богомольця
Катерина Амосова
Фото: hromadske.ua

Печерський районний суд Києва поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Ухвалу суду від 23 квітня оприлюднено на сайті ВНЗ.

Суд задовольнив позов Амосової "про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі і стягнення заробітку за час вимушеного прогулу".

Також суд заборонив Міністерству охорони здоров'я оголошувати конкурс на заміщення посади ректора.

"Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її прийняття незалежно від його оскарження та відкриття виконавчого провадження", - йдеться в документі із підписом судді Віталія Писанця.

Нагадаємо, 20 лютого Мінохоронздоров'я усунуло Амосову з посади ректора НМУ ім. Богомольця через зрив державного іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Керівництво вишу у відповідь організувало страйк. Пізніше Амосова домоглася рішення суду про скасування її відсторонення, але 6 березня Мінздоров'я повторно відсторонило її від обов'язків ректора.

30 березня комісія МОЗ визнало роботу ректора Катерини Амосової незадовільною і рекомендувало звільнити її. Того самого дня міністерство видало відповідний наказ про звільнення Амосової з 16 квітня.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на посаду ректора НМУ імені Богомольця.

Амосову призначили ректором медуніверситету на початку червня 2014-го за підсумками відкритого конкурсу, в якому брали участь вісім кандидатів.

У 2014 році зі скандалом звільнили попереднього ректора НМУ - Віталія Москаленка, пізніше його відправили під суд за розкрадання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram