ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва готує новий проект про заборону продажу алкоголю вночі

Раніше це обмеження фактично вважалося рекомендацією.

Влада Києва готує новий проект про заборону продажу алкоголю вночі
Фото: rosinform.ru

Київська міська рада готує проект рішення, що обмежить нічний продаж алкоголю в магазинах, на заправках і в мережевих торгових центрах.

Про це повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці.

Він підкреслив, що заборона нічного продажу алкоголю стала можливою після того, як президент Петро Порошенко підписав законопроект №3149 про надання повноважень місцевим радам визначати режим продажу алкоголю в стаціонарних приміщеннях.

"Раніше, коли Київрада приймала такі рішення, обмеження фактично вважалося рекомендацією, оскільки не було відповідальності за його порушення. Але навіть таку рекомендацію постійно оскаржували в судах виробники алкоголю і суб'єкти господарювання", - зазначив Білоцерківець.

Він також повідомив, що проект рішення вже підготовлений і днями буде зареєстрований.

"Перша частина роботи вже зроблена, і відповідна ініціатива вже внесена до плану діяльності міської ради", - додав радник мера.

Він також також запропонував посилити відповідальність за продаж алкоголю та перейти від штрафів до позбавлення ліцензії.

Нагадаємо, 23 квітня Порошенко підписав закон, що надає органам місцевого самоврядування повноваження вводити заборону на продаж алкоголю в певний час доби.

Заборона на продаж алкоголю в нічний час уже запроваджена рішеннями органів місцевого самоврядування у Львові, Івано-Франківську, Черкасах, Ужгороді, Луцьку та інших населених пунктах. Такі заборони неодноразово вимагав скасувати Антимонопольний комітет, посилаючись на те, що вони не передбачені законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram