ГоловнаСуспільствоПодії

У Волинській області виявили вуличний бордюр з єврейських надгробків

Єврейська громада нарахувала мінімум 40 плит.

На одній з вулиць міста Горохів Волинської області бордюр облаштували з єврейських надгробків - мацев. Про це йдеться в повідомленні на сторінці громади "Хесед" у Фейсбуці.

Єврейська громада отримала від жителів міста інформацію, що бордюр на одній з вулиць, можливо, є частиною надгробку (мацева). "Представники нашої громади спільно з Volunteer Community виїхали на місце, щоб переконатися в цьому факті. Дійсно, на одній вулиці бордюри - це мацеви (надгробки) з єврейського кладовища, ми виявили більш ніж 40 штук і думаємо, що це не межа. Ніхто з опитаних нами мешканців не зміг сказати, як мацеви опинилися на дорозі...", - сказано в повідомленні.

Місцева влада пообіцяла посприяти у вирішенні цього питання. Зокрема, йшлося про перенесення надгробків на місце, де історично було єврейське кладовище, і де вже встановлено інформаційно-пам'ятний знак.

Нагадаємо, раніше начальник київської поліції Андрій Крищенко заявив, що знищення табору ромів на Лисій горі в Києві не було - представники С14 просто "спалили сміття".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram