ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова поліції Києва заявив, що на Лисій горі спалили сміття на суботнику, а не табір ромів

Поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої чи насильство.

Голова поліції Києва заявив, що на Лисій горі спалили сміття на суботнику, а не табір ромів
Фото: С14

У Києві на Лисій горі спалили не табір ромів, а залишене ними сміття. Про це заявив голова київської поліції Андрій Крищенко, передає 112.ua.

"Про Лису гору. Туди неодноразово виходили поліцейські з представниками служб у справах неповнолітніх. У цих таборах є діти, і їм не забезпечують достатніх умов, тож проводилася ця робота. Велика частина цих ромів прибула на поминальні дні, і вони поїхали. Так, вони залишили після себе багато сміття, але це сміття спалили", - сказав Крищенко.

Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої чи насильство.

"У нас немає жодної скарги ромів на побої чи насильство. І, наскільки я знаю, під час цього суботника, коли спалювали сміття, були представники райадміністрації і були пожежники", - зазначив голова столичної поліції.

Крищенко запевнив, що правоохоронці не допустять, щоб хтось розганяв тимчасові поселення ромів, якщо їхні мешканці не порушують закону.

Раніше повідомляли, що члени націоналістичної організації С14 розібрали і спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. В організації заявили, що покинути парк ромів попросили в п'ятницю, 20 квітня. Частина людей послухала націоналістів, решта покинули табір перед так званим "рейдом".

При цьому в поліції Києва заявили, що відомство не розслідує випадок спалення табору ромів на Лисій горі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram