ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сумській області затримали викрадачів фури з 1067 телевізорами

Вилучено частину викрадених телевізорів, документи, димові шашки, боєприпаси, а також $26 тис. готівкою.

У Сумській області затримали викрадачів фури з 1067 телевізорами
Фото: facebook.com/lysenko.andrii

У Сумській області правоохоронці затримали чотирьох осіб, які у грудні 2017 року викрали фуру з 1067 телевізорами і 9 моніторами.

Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у Фейсбуці.

Встановлено, що раніше неодноразово судимий житель Чернігова дізнався про договір купівлі-продажу між російським виробником телевізорів торгової марки "LG" та двома київськими підприємствами. І вже з листопада 2017 року зловмисник почав планувати викрадення.

Він залучив до протиправної діяльності ще трьох осіб і орендував у жителя Глухівського району гараж-бокс. Наступним кроком стало працевлаштування одного зі спільників водієм до підприємця-перевізника.

27 грудня 2017 року водій фури перетнув держкордон України на міжнародному пункті пропуску "Бачівськ" і доставив товар в орендований гараж.

"Пізніше викрадене майно учасники злочинної групи перевантажили в інші транспортні засоби і доставили в м. Чернігів, де його реалізували. Вартість викрадених телевізорів і моніторів становить 5 млн 836 тис грн, автотранспорт оцінено у 446 тис. грн", - наголошується в повідомленні.

У вівторок, 24 квітня правоохоронці провели 28 обшуків на території Сумської, Чернігівської, Київської та Вінницької областей за місцем проживання фігурантів, їхніх гаражах і в можливих місцях перебування викраденого майна (склади та інші приміщення).

Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Під час обшуків вилучено частину викрадених телевізорів, транспортні засоби, документи, димові шашки, боєприпаси, а також 26 тис. доларів США готівкою.

Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Чотирьох людей затримали за ст. 208 КПК, їм повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) і ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК. Досудове розслідування триває, затриманих перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів.

Нагадаємо, на трасі Львів-Тернопіль з рухомої фури вкрали 50-літрові бочки із квасом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram