ГоловнаСуспільствоЖиття

Юлія Тимошенко створила організацію для захисту киян Актуально

Юлія Тимошенко створила організацію для захисту киян

З ініціативи Юлії Тимошенко Київська міська організація ВО «Батьківщина» створила Центр захисту киян - організацію, яка вирішуватиме проблеми жителів столиці. Тут можна безкоштовно отримати юридичну допомогу, пройти комп'ютерні курси і отримати підтримку для реалізації власних ідей на користь міста. Про це йдеться на сайті ВО "Батьківщина".

Крім юридичних консультацій, Центр втілює соціально-освітній проект «Цифрова грамотність». Це безкоштовні комп'ютерні курси для пенсіонерів, де їх вчать дистанційно сплачувати за комунальні послуги, замовляти ліки, спілкуватися з близькими за допомогою Skype. Проект триває, і в групи запрошують усіх охочих.

До великих свят Центр ініціює благодійні акції. Спеціально до Великодня для віруючих Київського патріархату УПЦ освятили і передали 6000 пасок.

Центр реалізує проект корисних порад, які допомагають економити гроші і час. Як оформити договір з лікарем? Як отримати субсидію на комунальні послуги? Відповіді на ці та інші питання можна отримати в Центрі захисту киян або на сайті організації.

«У київський осередок ВО «Батьківщина» щодня надходить велика кількість звернень з проханням вирішити побутові та правові питання. Тому ми створили окрему організацію - Центр захисту киян. Головою Центру є правозахисник Віталій Нестор», - повідомив голова Київської міської «Батьківщини» Володимир Бондаренко у своєму інтерв'ю для «Київського слова».

За його словами, протягом декількох місяців організація працювала в тестовому режимі. Зараз у кожному районі Києва вже повноцінно працює виїзна приймальня з кваліфікованими юристами. За цей час організація опрацювала 3200 звернень громадян.

Звернутися до ЦЗК можна з будь-якими питаннями по телефону «гарячої лінії» 0 (800) 302019, через сайт організації або особисто, відвідавши районну виїзну приймальню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram