ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міністерство охорони здоров'я усунуло від роботи ректора Одеського медуніверситету Запорожана

Причиною називають складений стосовно нього протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Міністерство охорони здоров'я усунуло від роботи ректора Одеського медуніверситету Запорожана
Валерий Запорожан
Фото: Украинская служба информации

Міністерство охорони здоров'я відсторонило Валерія Запорожана від роботи ректором Одеського національного медичного університету.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

Згідно з наказом, Запорожана відсторонено від виконання службових обов'язків ректора "через складений стосовно нього співробітниками Національної поліції протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією".

"Особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, якщо інше не передбачено Конституцією і законами України, може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якій вона працює, до закінчення розгляду справи судом - ч. 5 статті 65 Закону України "Про запобігання корупції"", - йдеться в повідомленні.

Справу розглядатиме Приморський райсуд Одеси.

До завершення розгляду справи обов'язки ректора Одеського НМУ виконуватиме проректор з науково-педагогічної роботи Валерія Марічереда.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади ректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця.

У березні МОЗ повторно відсторонило Катерину Амосову від обов'язків ректора НМУ ім. О. Богомольця і продовжив роботу комісії з розслідування зриву інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія" в цьому навчальному закладі до 23 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram