ГоловнаСуспільствоЖиття

Внутрішньо переміщені особи - АТОшники отримають 25 млн субвенції на житло, - Третьяков

Держава не врегулювала питання забезпечення їх житлом, каже нардеп.

Внутрішньо переміщені особи - АТОшники отримають 25 млн субвенції на житло, - Третьяков

Внутрішньо переміщені особи, які захищали Україну в АТО, отримають 25 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на житло. Про це в коментарі журналістам повідомив народний депутат фракції, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"З ініціативи і за наполяганням нашого комітету в бюджеті на 2018 рік було передбачено субвенцію в розмірі 25 млн грн з держбюджету місцевим бюджетам на виплати грошової компенсації для придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - зазначив він.

За словами Третьякова, за наполяганням комітету, який він очолює, уряд уже затвердив порядок і умови надання такої субвенції.

"На жаль, учасники АТО з числа внутрішньо переміщених осіб з об'єктивних причин не можуть повернутися додому. А держава не врегулювала питання забезпечення їх житлом. Тому наш комітет і запропонував внести відповідні зміни в бюджетну програму і таким чином врегулювати питання. Звичайно, ця цифра повинна бути більшою. Тому на наступний рік ми повинні закласти реальну суму для покриття цих потреб", - зазначив народний депутат.

Третьяков наголосив, що цією постановою передбачена можливість постановки внутрішньо переміщених осіб з числа учасників АТО на квартирний облік і отримання в подальшому грошей на житло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram