ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловіка, який намагався пограбувати "Укргазбанк" у Харкові, засудили до 9 років в'язниці

Раніше він був судимий за корисливі злочини.

Чоловіка, який намагався пограбувати "Укргазбанк" у Харкові, засудили до 9 років в'язниці
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Московський районний суд Харкова засудив до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна 28-річного чоловіка за вчинену 9 червня 2015 року спробу пограбувати відділення "Укргазбанку" на вул. Академіка Павлова, 144 в Харкові.

Про це сказано у вироку суду від 17 квітня, текст якого мають у своєму розпорядженні Українські Новини.

Перед закриттям відділення близько 18:00 чоловік у темних окулярах з гранатою в руці зайшов до відділення банку. Він демонстративно дістав запобіжне кільце з гранати і почав вимагати віддати всю наявну в касі готівку. У разі невиконання своїх вимог він погрожував "випустити гранату з руки".

У цей час начальник відділення, вийшовши зі свого кабінету в зал і побачивши, що відбувається, натиснула кнопку екстреного виклику охорони. Зловмисник зв'язав руки співробітникам банку пластиковими хомутами.

Після того, як в відділення банку прибули співробітники охоронної служби, чоловік, так і не взявши гроші, зник, погрожуючи охоронцям підірвати гранату в разі спроби його затримати.

Під час судового розгляду зловмисник не визнав свою провину, стверджуючи, що в цей час він виконував замовлення в ролі водія таксі.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Вирок суду не набув чинності, оскільки не пройшов час на апеляційне оскарження. Зловмисник перебуває під вартою. Чоловік раніше був судимий за корисливі злочини.

У повідомленні прокуратури Харківської області сказано, що правоохоронці затримали чоловіка в Одесі, де він переховувався, намагаючись уникнути покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram