ГоловнаСуспільствоЖиття

Німеччина виділила Україні 9 млн євро на житло для переселенців

Новий проект допоможе забезпечити соціальним житлом близько 1 тис. осіб.

Німеччина виділила Україні 9 млн євро на житло для переселенців
Фото: EPA/UPG

Україна отримає від уряду Німеччини 9 млн євро на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб і розвиток інфраструктури у відповідних містах.

Про це повідомляють на сайті Міністерства соціальної політики.

Відповідні фінансову та проектну угоду підписали в четвер міністр соцполітики Андрій Рева, керівник міського та інфраструктурного підрозділу Німецького державного банку розвитку (KfW) Маріон Кнеш, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) Андрій Лактіонов у присутності посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля і директор бюро KfW в Україні Лутца Хорн-Хааке.

Безповоротна фінансова допомога надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через KfW. Проект "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI" триватиме чотири роки. Кошти будуть спрямовані в Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні Україні райони Донецької і Луганської областей.

Відзначають, що новий проект допоможе забезпечити соціальним житлом близько 1 тис. переселенців. Розпорядником коштів виступає Український фонд соціальних інвестицій.

"У рамках нового проекту на виділені урядом Німеччини кошти ми відновимо або побудуємо "з нуля" 10-12 багатоквартирних будинків для внутрішньо переміщених осіб. Поряд з кожним будинком відремонтуємо школу або дитсадок - швидко, прозоро, за німецькими стандартами енергоефективності та якості загалом", - зазначив виконавець Фонду Андрій Лактіонов.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада надала дітям-сиротам з тимчасово окупованих територій, яким виповнилося 16 років, право ставати на квартирний облік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram