ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українці підписали 1 млн декларацій з лікарями

Супрун закликала місцеву владу допомагати медичним закладам.

Українці підписали 1 млн декларацій з лікарями
Фото: Макс Требухов

У системі електронної охорони здоров'я зареєстровано 1 мільйон декларацій українців з лікарями.

Про це повідомила в.о. голови МОЗ Уляна Супрун у Фейсбуці.

"Перший мільйон декларацій українців з тими лікарями, яких вони обрали самі! І це тільки за третій тиждень кампанії. Вдячна всім, хто активно і відповідально підійшов до процесу вибору лікарів. Ви - справжні агенти змін!" - написала Супрун.

Вона також зазначила, що кампанія просувається в хорошому темпі там, де місцева влада і медустанови до неї добре підготувалися.

"Зараз головне, щоб місцева влада тих міст і сіл, медустанови яких ще тільки починають долучатися до трансформації системи охорони здоров'я, активно їм допомагала. Інтернет, комп'ютери, принтери і папір - базові речі, необхідні для підписання декларацій з пацієнтами. Це повинна забезпечити влада на місцях. Досвід медустанов, які краще справляються зі змінами, показує, що секрет успіху - це підготовлені та мотивовані медичні працівники, професійна і ефективна місцева влада, а також активні громадяни", - підкреслила Супрун.

Раніше в.о. голови МОЗ докладно розповіла, як підписувати декларацію з особистим лікарем.

Нагадаємо, з 1 липня набув чинності перший етап реформи охорони здоров'я, а з 2 квітня - приписна кампанія (можливість вибрати сімейного лікаря і підписати з ним декларацію). Детальніше про те, коли і як підписувати з лікарем декларацію, читайте в матеріалі LB.ua "18 запитань про медреформу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram