ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС закликає депутатів розглянути законопроект, що посилює відповідальність на порушення ПДР

З листопада проект закону не розглянув навіть профільний комітет.

Міністерство внутрішніх справ закликало народних депутатів розглянути законопроект, що посилює відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Про це заявила заступник міністра Тетяна Ковальчук.

Вона нагадала, що проект закону "Про посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху", розроблений МВС, Нацполіцією і Міністерством інфраструктури, був затверджений Кабміном ще в листопаді 2017 року і поданий до Верховної Ради, але досі його не розглянув профільний комітет.

Законопроект передбачає посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за найнебезпечніші порушення ПДР, розширює повноваження поліції і прибирає законодавчі прогалини, які дозволяють порушникам уникати відповідальності.

"За пияцтво за кермом, за керування транспортом особами, позбавленими права керування, за значні перевищення швидкості і повторні такі порушення ми пропонуємо суттєво, в кілька разів, збільшити штрафи. Так само збільшити покарання за вчинення кримінальних злочинів. Але цей законопроект застряг у Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Ми просимо народних депутатів повернутися до розгляду запропонованих нами змін і ухвалити їх. Коли на одній чаші терезів лежать усі запропоновані МВС новації, а на іншій - людські життя - тут навіть не може бути дискусії з приводу того, що переважає", - зазначила Тетяна Ковальчук.

Так, штраф за перевищення швидкості більш ніж на 50 км пропонують підвищити з 510 до 3400 гривень, за залишення місця скоєння ДТП - з 255 до 3400 з можливістю позбавлення права керувати транспортним засобом на 6 місяців, за керування транспортним засобом без права керування - з 510 до 10 200 гривень, за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, - з 510 до 20 400 гривень.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів доручив вивчити доцільність скасування жовтого сигналу світлофора в зв'язку з аварією в Кривому Розі, в якій загинули дев'ятеро осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram