ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий росіянин дав свідчення СБУ про переправлення найманців "Вагнера" в Сирію

СБУ продовжує документувати злочини російських найманців на Донбасі, в Сирії та інших країнах.

Затриманий росіянин дав свідчення СБУ про переправлення найманців "Вагнера" в Сирію
Фото: стоп-кадр

Співробітники Служби безпеки допитали росіянина, свідка переправлення в Сирію найманців приватної військової компанії "Вагнер" військово-морськими силами Росії.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. Одним із затриманих виявився громадянин України.

Інший - громадянин РФ, він мав при собі військовий квиток із записом про нагородження за участь у військовій операції в Сирії.

Фото: ssu.gov.ua

Колишній російський військовослужбовець дав свідчення, що під час служби за контрактом у 2015-2017 роках на ракетному крейсері "Варяг" він неодноразово брав участь у переправленні в Сирію бойовиків "Вагнер" з важким озброєнням і боєприпасами.

Фото: ssu.gov.ua

У СБУ відзначили, що продовжують документувати злочини російських найманців на Донбасі, в Сирії та інших країнах для передачі матеріалів в українські та міжнародні судові інстанції.

Нагадаємо, про приватну військову компанію "Вагнер" уперше стало відомо в березні 2016 року від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, за ПВК стоїть колишній командир загону спецназу ГРУ Міноборони РФ Дмитро Уткін з позивним "Вагнер". За інформацією незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team, бійці "Вагнера" беруть участь у боях у Сирії. Офіційно участь групи у військовій операції не визнається.

Крім того, відомо, що бійці ПВК "Вагнера" беруть участь у бойових діях на Донбасі. Так, СБУ встановила причетність ПВК "Вагнер" до знищення українського Іл-76 на Донбасі і подій у Дебальцевому.

Крім того, встановлено участь у ПВК "Вагнер" близько 40 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram