ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі один військовий загинув, п'ятьох поранено

Бойовики 52 рази обстріляли позиції сил АТО.

За добу на Донбасі один військовий загинув, п'ятьох поранено
Фото: facebook.com/ato.news/

За минулу добу російсько-окупаційні війська 52 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі, застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

На Луганському напрямку із забороненої 152- і 122-міліметрової артилерії, а також мінометів калібру 82 мм і гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Зайцевого. Озброєння БМП і гранатомети бойовики застосували під час обстрілу в районі Луганського, гранатомети - неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети - в районі Станиці Луганської і Новолуганського.

На Донецькому напрямку із заборонених 120- і 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів обстрілювали захисників Пісків. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник відкривав вогонь по захисниках Водяного, Мар'їнки, Верхньоторецька, Авдіївки, Шахти Бутівка, Гнутового, Кам'янки, Новотроїцького і Широкиного.

Крім того, агресор застосував бронетранспортери по укріпленнях ЗСУ неподалік Водяного, озброєння БМП - біля Талаківки і Гнутового, великокаліберні кулемети - в районі Лебединського, Мар'їнки, Талаківки, Піщевика і Павлополя. Також під обстріл зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки, а поблизу Широкиного стріляв снайпер.

"На жаль, внаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, троє захисників отримали поранення і ще двоє військовослужбовців - бойові травми. Постраждалих доправили в лікувальні установи, їм надано кваліфіковану медичну допомогу", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, антитерористична операція на Донбасі триває з квітня 2014 року. Президент Петро Порошенко незабаром після обрання говорив, що АТО довго не триватиме, але вторгнення регулярних військ Російської Федерації не дозволило Україні повернути контроль над південною частиною Донбасу.

Згідно з положеннями закону про реінтеграцію Донбасу, формат АТО буде змінено на операцію Об'єднаних сіл. 16 березня Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. Він також офіційно оголосив, що АТО завершиться в травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram