ГоловнаСуспільствоПодії

У київському парку Кіото двоє чоловіків постраждали від вибуху гранати (оновлено)

Компанія молодих людей посварилася з перехожим.

У київському парку Кіото двоє чоловіків постраждали від вибуху гранати (оновлено)
Фото: kyiv.npu.gov.ua/

Увечері в неділю в парку Кіото в Деснянському районі Києва пролунав вибух.

"Попередньо встановлено, що в парку відпочивала компанія молодих людей. Між ними і перехожим виник конфлікт, у результаті чого один з них кинув під ноги предмет, схожий на гранату. Від вибуху постраждали сам зловмисник - 34-річний житель Чернігівської області - і 21-річний житель Броварів. Їх з осколковими пораненнями доставили в лікарню", - повідомляє столична поліція.

Група молодих людей розбіглася. Встановлюють їхні анкетні дані.

Вибухотехніки вилучили на місці фрагменти гранати Ф1.

Оновлення. Як повідомила пізніше київська поліція, 21-річного потерпілого лікарі прооперували, його стан стабільний. 34-річного жителя Чернігівської області, який кинув гранату, затримано в рамках ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Оскільки чоловік отримав осколкові поранення ніг, він перебуває в лікарні під охороною. За словами лікарів, його стан задовільний. Встановлено, що раніше його засуджували за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотиків.

Відомості внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за двома статтями: за фактом замаху на вбивство (ст.15, ст.115 Кримінального кодексу України) і за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Згадок про те, що чоловік, який кинув гранату, - колишній учасник АТО, в повідомленні поліції немає. Раніше інформація про це з'явилася в соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram