ГоловнаСуспільствоВійна

Одного українського військового поранено на Донбасі за добу

Бойовики 43 рази відкривали вогонь.

Одного українського військового поранено на Донбасі за добу
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 13 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували ігнорувати режим повного припинення вогню, здійснивши 43 обстріли позицій Збройних Сил України. Про це інформує прес-центр штабу АТО.

На луганському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120- і 82-мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по українських укріпленнях під Троїцьким.

Також міномети калібру 82 мм ворог застосував в районі Кримського, гранатомети та стрілецьку зброю - неподалік Зайцевого, а крупнокаліберні кулемети - поблизу Світлодарська.

На донецькому напрямку з 82-мм мінометів обстріляли захисників Опитного і Кам'янки. Крім цього з гранатометів вогонь вели по українських укріпленнях поблизу Водяного, Авдіївки, Кам'янки, Мар'їнки, Павлополя, Лебединського та Богданівки, з великокаліберних кулеметів - неподалік Невельського, Авдіївки, Мар'їнки, Павлополя і Шахти "Бутівка", а з озброєння БМП - в районі Талаківки, Кам'янки та Богданівки.

Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили захисники Кам'янки, Опитного, Лебединського, Шахти "Бутівка", Талаківки, Павлополя і Водяного, а по захисниках Авдіївки бойовики вели снайперський вогонь.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий отримав поранення. Його доставили до лікарні.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що 40 країн готові брати участь у миротворчій операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram