ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція звільнила 33 бранців "реабілітаційних центрів" в Одеській області

Наркозалежних лікували "милістю Божою".

Поліція звільнила 33 бранців "реабілітаційних центрів" в Одеській області
Фото: od.npu.gov.ua

Співробітники Національної поліції виявили в Лиманському і Ананьївському районах два "реабілітаційні центри" для наркозалежних, у яких пацієнтів утримували силою.

Про це йдеться на сайті облуправління поліції.

"Нібито «лікарську практику» організували місцеві жителі в орендованих приватних будинках. Клієнтів заманювали під виглядом надання їм лікарської допомоги, насправді пропонували «духовне очищення і милість Божу». Кожного, хто відмовлявся від послуг, тримали силою під наглядом охорони, не даючи можливості вийти за межі будівлі. У Лиманському районі таких бранців було 15, в Ананьївському - 18. Зараз усі вони вже вдома", - повідомили поліцейські.

Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях центрів правоохоронці вилучили робочу документацію, комп'ютерну техніку та медичні препарати. Зараз проводиться експертиза на предмет їх фальсифікації і заборони користування. Також були вилучені особисті речі і документи пацієнтів.

Відомості внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.3 ст.146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи зі встановлення та притягнення до відповідальності організаторів і співучасників цього злочину.

Нагадаємо, що українські правоохоронці досить часто закривають такі "клініки". Один з найвідоміших випадків - закриття православного центру в Косачівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram