ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ повідомила про підозру колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва

Також повідомлено про підозру ще двом суддям цього суду.

ГПУ повідомила про підозру колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва
Фото: Макс Требухов

Колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва і ще двом суддям повідомлено про підозру за незаконне притягнення до відповідальності учасників Майдану.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Фейсбуці.

"11 квітня повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м. Києва і ще двом суддям цього суду", - написав Лисенко.

За його словами, у постанові від 6 лютого 2014 року у складі колегії суддів вони винесли завідомо неправосудну ухвалу про відмову у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту заарештованого і залишення чинним незаконної постанови судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яку правоохоронці незаконно затримали 24 січня на бульварі Лесі Українки у м. Києві з декількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях.

Крім того, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінують також незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, згідно ст. 376-1 Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває. Вирішується питання і збираються докази про притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Раніше Генпрокуратура передала в Печерський суд Києва черговий обвинувальний акт щодо злочинів, скоєних у період Євромайдану і Революції гідності.

Нагадаємо, раніше суд дозволив заочне розслідування проти екс-заступника глави МВС у справі Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram