ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба почала спецоперацію "Кордон-2018"

Найближчим часом українські прикордонники проведуть зустрічі з колегами з інших країн.

Держприкордонслужба почала спецоперацію "Кордон-2018"
Фото: dpsu.gov.ua

У вівторок, 10 квітня, з ініціативи і під загальною координацією Держприкордонслужби України стартувала спільна спеціальна прикордонна операція "Кордон-2018".

Про це повідомляють на сайті ДПСУ.

"Триватиме вона до 30 листопада і спрямована на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, в т.ч. на протидію нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Крім підрозділів прикордонного відомства, в операції візьмуть участь підрозділи структур взаємодії, ЗСУ і прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, а саме FRONTEX, EUBAM, INTERPOL, EUROPOL", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що від учора почався підготовчий етап операції. Найближчим часом українські прикордонники проведуть зустрічі з колегами із суміжних країн, зокрема Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Протягом зустрічей обговорюватимуть питання взаємодії і збільшення інтенсивності спільного патрулювання.

Крім того, на регіональних рівнях триватиме підготовка зі створення міжвідомчих координаційних груп та мобільних груп для спільних дій під час основного етапу операції.

У Держприкордонслужбі нагадали, що такі спільні спеціальні прикордонні операції проводять уже не перший рік. Як і раніше, операція територіально охопить 15 прикордонних областей (крім району проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі) і м. Київ.

Нагадаємо, в лютому Держприкордонслужба відзвітувала про завершення створення системи біометричного контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram