ГоловнаСуспільствоЖиття

Земельна комісія Київради підтримала петицію за забудову Совських ставків висотками

Комісія також підтримала "місцеву ініціативу" за забудову 19 гектарів зеленої зони.

Земельна комісія Київради підтримала петицію за забудову Совських ставків висотками
Фото: ru.golos.ua

Сьогодні, 10 квітня 2018 року, постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію на підтримку забудови 19 гектарів нижнього каскаду Совських ставків у Голосіївському районі Києва. Про це повідомляє кореспондент LB.ua. Депутати також підтримали "місцеву ініціативу" з цього приводу. Поіменний список тих, хто голосував буде оприлюднено на сайті земельної комісії через два тижні разом із протоколом засідання комісії.

Онлайн-петиція, яку ініціював професійний боксер Руслан Гончаров, набрала більш ніж 10 тисяч голосів після широкої реклами в facebook-спільнотах. Попри те, що в заголовку петиції йдеться про "Вирішення екологічної катастрофи", в самому тексті є заклик "підтримати детальний план територій (№ПС-2016.06-ДПТ)" і "залучити інвестора".

Зазначений детальний план територій передбачає будівництво на місці каскаду ставків двох десятків багатоповерхових будинків від 12 до 23 поверхів і торгово-розважального центру. Журналісти видання "Депо.Київ" писали про підозрілу динаміку надходження голосів за петицію: підписи надходили хвилями, іноді в нічний час. Сама система голосування недосконала і дозволяє одній людині віддати свій голос за петицію кілька разів, використовуючи різні номери телефонів та адреси електронної пошти.

Голосуванню депутатів передували виступи як "за", так і "проти" петиції. Через крики активістів на відеозаписах не чути самих виступів, але видно плакати з написами. Противники забудови тримали плакати: "За парк без будь-якої забудови", "Геть шахрайську петицію!". Прихильники забудови прийшли з плакатом "Псевдоактивісти, хватить вимагати хабарі від інвесторів". Атмосферу засідання добре передає це відео:

Земля під нижнім каскадом Совських ставків перебуває в комунальній власності, але в 2008 році була передана в оренду ТОВ "Господарник". Член земельної комісії Київради від "Солідарності" депутат Ігор Баленко вказав себе бенефіціаром цієї компанії в декларації про доходи за 2016 рік.

Екологічна комісія Київради схвалила зазначену петицію на своєму засіданні 21 березня 2018 року. на онлайн-запису засідання видно, що питання було внесено на розгляд комісії з голосу. Проти петиції виступили тільки депутати від фракції "Свобода" і "Самопоміч".

Нагадаємо, раніше кияни домоглися від забудовника Сінного ринку в центрі Києва обіцянки знизити поверховість забудови з 22 до 19 поверхів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram