ГоловнаСуспільствоЖиття

Представники Генконсульства РФ намагалися вивезти команду "Норд" у Росію

Вони вирішили покинути Україну через пункт пропуску в Харківській області.

Представники Генконсульства РФ намагалися вивезти команду "Норд" у Росію
Пункт пропуска "Гоптовка"
Фото: dpsu.gov.ua

Команда судна "Норд" у ніч на 8 квітня намагалася покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" в Харківській області. Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

Вивезти команду судна за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

"7 квітня близько 21:00 у пункт пропуску "Гоптівка" на виїзд з України прибули два автомобілі "Фольксваген" із дипломатичними номерами РФ. Під час прикордонного контролю особи, які їхали як пасажири, замість паспортних документів пред'явили посвідчення особи на повернення в РФ", - йдеться в повідомленні.

Протягом перевірки було встановлено, що власниками документів є члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, і особи є громадянами України.

"Тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону... За спробу порушення кордону на зазначених осіб були складені протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП", - повідомили прикордонники.

Оскільки громадяни України не мали належних документів для перетину кордону, через держкордон їх не пропустили і повернули в Україну.

Учора російські ЗМІ поширили коментар представниці компанії-судновласника "Норд" Анни Шевельової, яка заявила, що українська сторона нібито надала гарантії переходу команди судна в Крим через "Чонгар" за документами, виданими російською стороною, а для забезпечення переходу виділена група прикордонників.

Нагадаємо, 25 березня риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ затримали в Азовському морі українські прикордонники. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram