ГоловнаСуспільствоВійна

Волкер: "Росія і бойовики повинні припинити погрожувати співробітникам ОБСЄ"

5 квітня патрулю ОБСЄ погрожували біля Кременця.

Волкер: "Росія і бойовики повинні припинити погрожувати співробітникам ОБСЄ"
Фото: СММ ОБСЕ

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер зажадав від Росії та її бойовиків на Донбасі припинити погрожувати й залякувати співробітників спостережної місії ОБСЄ.

У суботу, 7 квітня, він ретвітнув повідомлення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 6 квітня, де йдеться про погрозу з боку бойовиків співробітникам місії біля Кременця Донецької області.

"Росія та її довірені особи на сході України повинні припинити погрожувати або залякувати СММ ОБСЄ і почати виконувати підписані в Мінську угоди", - прокоментував Волкер.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ повідомила, що бойовики погрожували зброєю співробітникам СММ ОБСЄ поблизу Донецька та не дозволили запустити безпілотний літальний апарат 5 квітня.

Патруль СММ збирався запустити БПЛА, але до нього під'їхав автомобіль з номерами "поліції ДНР". Вони сказали, що ця місцевість - зона без польотів, і що бойовики не були поінформовані про діяльність СММ ОБСЄ. Пізніше бойовики дали зрозуміти спостерігачам, що готові застосувати зброю.

Від початку року неподалік Кременця Донецької області бойовики близько 20 разів обмежували свободу пересування спостерігачів ОБСЄ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram